Förseningar i leverans kan förekomma pga COVID-19

z Sök

Är du en sidosovare? Använd denna knäkudde för att sova bättre och skydda ryggen

  • 2 min read

 

Sömn kan vara överraskande problematisk för en naturlig process. WVi har bekvämare sängar än någonsin, men sömnlöshet är på en högsta nivå. De som lyckas få lite ögon vaknar ofta och känner sig trötta och vrediga. För att göra saker värre gör rygg- och nacksmärta att gå ur sängen till en inte så trevlig upplevelse.

Om detta händer dig regelbundet kan du behöva justera din sovposition. Hållning är avgörande för god vila och ryggradshälsa, men det är inte precis lätt att dra av sig.

Det är här knäkudden kommer in. Det är ett snyggt litet tillbehör för sidosömrar som skyddar ryggen och låter dig njuta av dina söta drömmar. Läs mer om fördelarna med att använda en knäkudde.

 

Är du en sidosovare?  Använd denna knäkudde för att sova bättre och skydda ryggen

 

Fördelarna med att använda en knäkudde

Varje sovposition lägger någon slags belastning på ryggen. För sidosovare är det största problemet att ryggraden blir vriden och böjd. Efter 7-8 timmars vistelse i det läget är det inte konstigt att det gör ont när du står upp och sträcker dig!

Den enklaste lösningen är att börja använda en knäkudde. Här är varför:

1. Det håller knäna ovanpå varandra, vilket innebär mer stöd och mindre tryck på ryggraden. Det håller också bäckenområdet och höfterna i linje, vilket leder oss till punkt 2.

2. Det förhindrar smärta i höften eftersom leden inte roterar längre ur linje. Det betyder att du inte behöver avbryta din morgonspring på grund av höftvärk!

3. Det lindrar ischias och smärta i nedre ryggen. När du sover på din sida, slutar du ofta rulla överbenet på madrassen och därmed sätta ett vridande tryck på ischiasnerven. Om du någonsin har haft en obehaglig stickning i benet när du sover så här, var det troligtvis nervens rop om hjälp.

4. Det främjar bättre cirkulation. Så snart du vrider din kropp och börjar sätta press på olika delar påverkas också din cirkulation. Genom att placera en kudde mellan knäna underlättar du blodflödet genom vena cava, en stor ven som ansluter till hjärtat.

5. Det känns fantastiskt! Så hälsosamt som det kan vara, att använda en knäkudde är också mycket bekvämt. Och god sömn handlar om komfort!

Hur man väljer en bra knäkudde

Du kan frestas att använda en vanlig kudde mellan knäna - det är ingen bra idé. En vanlig kudde kommer fortfarande att spänna ryggen eftersom den inte är avsedd för det området.

Vi rekommenderar att du testar en kudde som skapades för att stödja knäna och ryggraden, som vår LushDream™ ️ Knäkudde.

Tack vare sin ergonomiska design passar den och förblir bekväm mellan benen.Det planar inte heller ut, vilket återigen är viktigt för korrekt stöd.

Det har också ett andningsbart lock med dragkedja som säkerställer att kudden ventilerar och inte blir varm.

LushDream™ ️ Knäkudde är den saknade biten i ditt sömnpussel. Se till att du testar det själv och tacka oss senare!

Sök

z